Merhabalar arkadaşlar kısa bi suredir forum tr knight online bolumunde viruslere karşı keyloggerlara trojenlere karşı insanları bilinclendirmeye calışıyorum bu konuda da Svchost.exe (HECK) virusu uzerinde duracağım Knight Online World kullanıcılarının en cok başını ağrıtan (HECK) viruslerden birtanesi. 1. ADIM :ONCELİKLE VİRUS OLUP OLMADIĞINI ANLAYACAĞIZ 2. ADIM:VİRUSUN REGİSTER KAYITINI SİLELİM İLK ONCE GUVENLİ KİPTE ACALIM SONRA BAŞLAT CALIŞTIR REGEDİT ACALIM VE HKEY_CURRENT_USER/software/Microsoft/Windows/CurrentVersyon/Run anahtarına ulaşalım devamı resimde [IMG]http://**************/a/img827/9236/44r.png[/IMG] 3.adım Gizi klasorleri gorunur yapalım.Bilgisayarımı acıp ust menuden Araclar/Klasor Secenekleri ni acalım ve listeden Gizli Dosyaları Goster yazısının yanındaki kutucuğa tıklayalım. 4.adım: Virusu dosyalarını silelim.Bu virus tek bir yerde olmayabilir.Onun icin olabileceği her yere bakacağız. olabileceği yerler; Cautorun.inf ve bir dosya) C:WINDOWSsystem32(autorun.in f ve bir dosya) C:WINDOWSsystem32system(svc host..exe veya schost.exe vb.) Cocuments and Settings(autorun.inf ve bir dosya) Cocuments and Settings\Local Settings(autorun.inf ve bir dosya) Bunları sildiğimiz zaman virus muhtemelen silinmiş olur. 5.adım: biz işimizi garantiyealalım ve kaliteli bir virus tarayıcıya bilgisayarımızı taratalım.Bu virus tarayılar avast,nod32,kaspersky,avg olabilir. UMARIM BİR FAYDAM DOKUNMUŞTUR LEGENDOFANATOLIA WIZARDOFANATOLIA __________________