Milfoylu Cilek

Malzemeler:
HAMUR MALZEMESİ
1 kg un
350 gr margarin
1 yemek kaşığı sirke
1 limon suyu
1 cay kaşığı tuz
KREMA MALZEMESİ
1.5 su bardağı sut
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı krem şanti
1/2 su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin
20 cilek
1/2 paket cilek jolesi

Yapılışı:
1-Mermer tezgahın uzerinde un, yağ, sirke, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamını buluncaya kadar işleme devam edin.
2-Hamuru acın, dorde katlayın ve uzerine nemli bir bez orterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın.
3-Sutu ateşin uzerine alın. Diğer tarafta yumurta ve şekeri cırpın. Karışımı, sute ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirin. Kaynadıktan sonra ateşi kapatın. Soğumaya yakın krema ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın.
4-Hamuru acıp, 7x7 ebadında kareler kesin. Ortasına hazırlamış olduğunuz kremadan biraz sıkın. Uzerine temizlenmiş cileği yerleştirin. Hamurun uclarını yukarıda birleştirin. Uzerine yumurta sarısı surup 175 derece ısıda 30 dakika pişirin.
5-Joleyi uzerindeki tarife gore hazırlayıp, pişmiş milfoylerin uzerine surerek servis yapın.
__________________