Hurmalı Turta
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Hurmalı Turta
-
07-09-2019, 21:16:26
MALZEMELER
4 kişilik
1 corba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ve bir corba kaşığı un
½ su bardağı zar gibi kucuk doğranmış gravyer peyniri
az tuz
az rendelenmiş hindistancevizi
bir tutam kırmızı biber
4 yumurta beyazı
4 yumurta akı
Ispanağı :
½ kg ıspanak
az karbonat
HAZIRLANIŞI
Ispanağın yapraklarını temizleyip birkac dakika yıkayın. Sonra icinde az karbonat bulunan bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp soğuk su ile soğutup iyice sıkarak sudan cıkarın. Kıyma makinasında cekin yada cok ince kıyın.
Kucuk bir tencereye yağ ve unu koyun, orta ateşte 3-4 dakika kavurup ateşten alın. 5 dakika dinlendirip kaynar sutu, biberi, hindistancevizini ve tuzu ilave edin. Cırpma teli ile karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatın ve ateşten alın. Once hazırladığımız ıspanağı ve sonra yumurta sarılarını ve peyniri ilave edip karıştırın. Cukur bir kapta cırpma teli ile yumurta beyazını cırparak kar yapın, calkalamadan karıştırın ve ıspanaklı harcın icine yedirin. 4 adet birer kişilik veya bir adet 4 kişilik guvecin icini tamamen yağlayın ve icine hafif rende peynir serpin. Sufle harcını doldurarak fırına surerek iyice kabarıncaya kadar kucukleri 15, buyukleri ise 30 dakika pişirip servis edin.
__________________