Kremalı taş kadayıf tarifi malzemeler:

1 su bardağı sut 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 cay kaşığı tuz Kreması icin malzemeler:
2 paket toz krem şanti 2 su bardağı sut Şerbeti icin malzemeler:
2 su bardağı su 2 su bardağı şeker ¼ limon suyu Bulamak icin malzemeler:
1-2 adet yumurta Kızartmak icin:
Sıvıyağ
Kremalı taş kadayıf tarifi hazırlanışı:


İc harcı icin krem şanti ve sutu cırptıktan sonra buzdolabında dinlendirin. Şerbet icin su ve şekeri karıştırarak kıvam verin, son anda limon suyunu koyun ve soğuması icin kenara alın. Butun hamur malzemelerini karıştırarak krep hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Ilık bir yerde 10-15 dakika mayalanana kadar bekletin. Krep tavası ısındıktan sonra hamurdan bir kepce alıp duzelterek yayın. Hamurların ustunde hava kabarcıkları olunca tavadan alın. Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafını bir catal yardımıyla veya elinizle yarım ay seklinde yarıya kadar yapıştırın. Yumurtaları iyice cırpın. Hazırladığınız taş kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Yumurtaya bulamak istemezseniz, bulamadan da kızartabilirsiniz. Kızaran kadayıfları onceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin icine atın. Şerbeti iyice cekince icinden cıkarıp acık kalan kısmına krema sıkın, toz fıstığa bulayıp servis edebilirsiniz.

__________________