
Keşkek (Bitlis Usulu) Tarifi İcin Malzemeler
250 gr kuzu kaburga
2. 5 su bardağı doğme
1 su bardağı nohut
1 su bardağı taze fasulye kurutulmuş fasulye
3 su bardağı su
Tuzu size kalmış😊😊
Yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Keşkek (Bitlis Usulu) Tarifi Yapılışı
Oncelikle parcalanmış etimizi yıkayalım.
Duduklu tenceremizin icine atalım, kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirelim.
Suyunu cektikten sonra biraz yağda kızartıyoruz.
Doğme, nohut ve taze fasulyeyi attıktan sonra karıştırıyoruz.
Suyunu doktukten sonra tuzu ekleyip karıştırıyoruz ve ağzını kapatıp
ocağımızı biraz altını biraz daha actıktan sonra 5 yada 10 dakika kaynatıp ve tekrar altını kısıp 40 dk kaynatıyoruz.
Piştikten sonra servis tabağına alıp aynı zamanda sıvı yağ ve tereyağımızı cezveye alıp eritiyoruz.
Keşkeğin uzerine 2- 3 kaşık serpiyoruz. Afiyet olsun yapanlara.
__________________