MALZEMELER

Pizza hamuru icin:

2,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1/2 tatlı kaşığı kuru maya 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı tuz Sosu icin:

2 yemek kaşığı domates salcası 3/4 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 cay kaşığı biberiye 1/4 cay kaşığı tuz Uzeri icin:

400 gram ıspanak 1 adet kucuk boy kuru soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri

NASIL YAPILIR?

Ilık su, kuru maya ve toz şekeri bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması icin 10 dakika kadar bekletin. Elenmiş un ve tuz karışımını derin bir kaba aldıktan sonra orta kısmını acın. Zeytinyağı ve maya karışımını da kattıktan sonra tum malzemeyi orta kısımdan kenarlara doğru karıştırmaya başlayın. Toparlanan pizza hamurunu mumkunse mermer bir tezgah uzerinde buyuk bir beze haline getirdikten sonra uzerini strec filmle kaplayın ve oda ısısında mayalanması icin 30 dakika kadar bekletin. Kolay bir pizza sosu hazırlamak icin; domates salcasını ılık suyla karıştırıp kıvamını acın. Zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz eklediğiniz sosu karıştırın. Mayalanan pizza hamurunu iki eşit bezeye ayırın. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı uzerinde elinizle buyuterek yuvarlak şeklinde actıktan sonra dikkatli bir şekilde fırın tepsilerine ayrı ayrı yerleştirin. Pizzanın uzeri icin; kuru soğanı cok kucuk parcalar halinde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Kok kısımlarını temizleyip bol suda yıkadıktan sonra kuruttuğunuz ıspanakları ince ince doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra kuru soğan ve sarımsağı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış ıspanağı katıp suyunu cekene kadar kavurun. Kavrulmuş ıspanağın fazla suyunun kaldığını duşunuyorsanız kullanmamak uzere bir kenara ayırdıktan sonra ıspanaklı harcı soğuması icin bir kenarda bekletin. Kekik kokulu domates sosunu bir kepce yardımıyla pizza tabanlarının orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın. Kenar kısımlarında yaklaşık bir parmak kalınlığında pay bırakmayı unutmayın. Kavrulmuş ıspanaklı harcı eşit olarak pizzaların uzerine paylaştırın. Rendelenmiş mozzarella peyniriyle uzerlerini kapatın. Onceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 12 dakika peynirler eriyip, kızarana kadar pişirdiğiniz pizzaları sıcak olarak servis edin. Dilim dilim sevdiklerinizle paylaşın.

__________________