Zeytinyağlı bakla oturtma tarifi icin malzemeler

1 kg taze bakla
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı
limon suyu
3-4 adet orta boy domates
2 adet buyuk boy soğan
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı icme suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz


Zeytinyağlı bakla oturtma Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı bakla oturtma tarifi icin malzemeleriniz hazırsa başlayalım.

Ayıklanıp kılcıkları temizlenmiş baklaları ikiye kesin, limon suyu ve un ilave edilmiş suda 10 dakika bekletin.
Domateslerden bir tanesini alıp tabanı geniş ve duz bir tencerenin ortasına kabuğunu soymadan butun olarak yerleştirin.
Ayrı buyuk bir kapta ince doğranmış soğanı ve kup doğranmış domatesi karıştırın. Tuzu, suyu, şekeri ve zeytinyağının yarısını ekleyip tekrar karıştırın.
Baklaları unlu suyun icinden suzun, domatesin etrafına tek sıra halinde dizin. Hazırladığınız domatesli karışımın 1/3’unu baklaların uzerine eşit dağılacak şekilde serpin.
Uzerine bir sıra daha bakla dizip tekrar domatesli karışımdan serpin. Bu şekilde bir kez daha aynı işlemi tekrar edin. En son kalan sosun tamamını baklaların uzerine serpin. Kalan zeytinyağını da gezdirerek dokun.
Baklaların uzerine duz bir tabak oturtun ki pişerken dağılmasın.
Baklaları orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkac dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp 45 dakika pişirin.

lezzet

__________________