Malzeme Listesi:

3 yumurta
1 su bardağı cicek yağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı cekirdekleri cıkarılmış ve kucultulmuş zeytin
2 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 dal dereotu
2 cay kaşığı tuz
susam ,corek otu

Yapılışı:

Yumurta, yağ, yoğurt cırpılır. Kabartma tozu, ezilmiş beyaz peynir, kuru nane, ince doğranmış dere otu, tuz katılır ve karıştırılır. 2 su bardağı un konulur ve karıştırılarak hamur hazırlanır.

26-28 cm lik yuvarlak fırın kalıbının tabanı hafif yağlanır ve yağlı kağıt yerleştirilir (yağlı kağıdı yerleştirmek kalıp yağlanırsa daha kolay oluyor, kağıdı kalıbın şeklinde elinizle şekillendirin, kelepceli kek kalıbı kullanırsanız yağlı kağıt kullanmanız gerekmiyor.) Hamurunuzu kalıbın icine dokun , kaşığın ucu ile yuzeyini duzeltin. Ayıkladığınız ve 3 veya 4 e bolduğunuz zeytinleri hamurunuzun uzerine serpin, heryere gelecek şekilde dağıtın. Susam ve corek otu ile susleyin.

180 derecede yaklaşık 40 dakika pişmesi yeterli oluyor. Pişip pişmediğini bir kurdan aracılığı ile kontrol edin. Hamura batırdığınızda kurdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun....

__________________