Malzeme Listesi:

Yarım paket (125 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Yarım cay bardağı cicek yağı
1 yumurta
Yarım cay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı tarcın
Aldığı kadar un (hamur toparlanacak ve ele yapışmayacak)
1/2 cay bardağı ince kıyılmış fındık kırığı
İci icin:
10 adet kucuk olarak doğranmış kuru kayısı uzerini suslemek icin pudra şekeri

Yapılışı :

Tereyağı, cicek yağı, yumurta ve pudra şekerini elinizle karıştırın. Kabartma tozu, şekerli vanilin ve tarcını ilave edin yoğurun. Azar azar un ilave ederek yumuşak , ele yapışmayan ve toparlanan bir hamur elde edin. İcine 1 cay bardağı ince kıyılmış fındığı ekleyin, yoğurun.1-2 dakika hamuru dinlendirin.

Ceviz buyukluğunde parcalar alarak avuc icinde acın, icine doğradığınız kuru kayısılardan koyarak hamuru kayısıların uzerine kapatarak yuvarlayın ve ters cevirerek tepsiye yerleştirin.

180 derecede hafif pembeleştirin. Fırından cıkınca sıcak iken cay suzgecinin icine koyacağınız pudra şekerini uzerine eleyin.

Afiyet olsun...

__________________