Malzeme Listesi:

300 gram makarna (ben burgu veya fiyonk makarnayı tercih ediyorum)
Başemal Sos Malzemeleri:
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı sut
1 yumurtanın sarısı
tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
yarım su bardağı parmesan peyniri (kullanmak istemezseniz kaşar peyniri de yeterli oluyor)

Yapılışı:

Makarnaları haşlayın ve soğuk sudan gecirerek suzdurun.

50 gram tereyağını eritin, icine 2 yemek kaşığı unu koyun ve 2-3 dakika kavurun. Yavaş yavaş sutu dokun ve bu sırada karıştırmaya devam edin. Ağız tadınıza gore tuz ve karabiber ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca ocağın altını en hafif ayara alın ve 1 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatın. Sos ılıyınca icine 1 yumurtanın sarısını koyup, guzelce karıştırın.

Makarnaları genişce bir kaba alın, başemal sosu uzerine dokun. Kaşar peynirini ve parmesan peynirini de ilave edin. Karıştırarak tum malzemenin makarna ile iyice karışmasını sağlayın. Yağlı kağıt konulmuş bir fırın kabına (Ben yaklaşık 25 cm kenar uzunlugu olan kare bir fırın kabı kullanıyorum, kare veya dikdortgen kaplarda pişen makarnanın dilimlenmesi ve servisi daha kolay oluyor) makarnanızı dokun. Uzerine 4-5 yemek kaşığı ilave kaşar peyniri rendesi serpin.

200 derecede kaşar peynirleri pembeleşene kadar ( benim fırınımda yaklaşık 25-30 dakika suruyor) pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun....

__________________