MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
8 adet buyuk boy dolma biber
1-1/4 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu suzulmuş)
300 gr. Konserve mısır (suyu suzulmuş)
1 baş orta boy doğranmış soğan
1 cay bardağı cekilmiş ceviz ici
100 gr. Doğranmış yeşil acı biber
1/2 cay kaşığı toz kimyon
50 gr. Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Suslemek icin kırmızı biber halkaları
HAZIRLANIŞI
Biberlerin saplarını cıkarın ve icindeki cekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu suzun. Biberlerin icini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın icinde pirinc, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 cay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Biberlerin icini pirinc karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip uzerini folyo kağıt ile ortun. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin uzerindeki folyoyu cıkarıp dolmaların uzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Uzerini kırmızı biber ile susleyerek servis yapın.
__________________
Mısırlı biber dolması
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Mısırlı biber dolması