MALZEMELER

3 Adet Havuc
3 Adet Patates
2 Corba Kaşığı Sut
2 Adet Yumurta
½ Kg Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek İci
1 Tatlı Kaşığı Kofte Baharı
1 Cay Kaşığı Kimyon
5 Diş Sarmısak
Tuz

Suslemek İcin:

2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Dilim Bayat Ekmek İci
2 Corba Kaşığı rendelenmiş Kaşar

Sos İcin:

1 Tatlı Kaşığı Biber Salcası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salcası
3 Diş Dovulmuş Sarmısak
2-3 Corba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatlı Kaşığı Şeker

HAZIRLANIŞI

On hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havucları, sutu, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu puruzsuz bir kıvama getirelim. Patates ve havuctan oluşan pureyi bir tarafta bekletelim.
Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek icini ufalayalım. Dovulmuş sarmısakları ekleyelim. Kofte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Kofte harcı ozlu bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
Orta buyuklukteki bir tepsiyi cok az yağlayalım. Kofte harcını duzgun bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında kofte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, uzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına surelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra
Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim.
Sos icin tum malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına once sosu yayalım. Kofte dilimini uzerine yerleştirerek servis yapalım.

__________________