Pratik ve kolay bir şekilde Uskumru Dolması icin tarif
MALZEMELER
1.5 kg soğan
6 adet yumurta
3 kilo uskumru
2 su bardağı un
100 gr kuş uzumu
200 gr ceviz ici
750 gr zeytinyağ
1 paket yenibahar
100 gr beyaz fıstık
2 su bardağı galeta unu
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkların iclerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılcıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılcık ile beraber cıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış etleri cekilmiş ceviz ici, kuş uzumu, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, once una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.
__________________
Uskumru Dolması
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Uskumru Dolması