MALZEMELER
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfce cırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 corba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)


HAZIRLANIŞI
Un, yumurta ve galeta ununu uc ayrı tabağa koyunuz.
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dokulmesi icin silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.
Buyuk bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.
Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz. Limon dilimleriyle susleyerek hemen servis ediniz.
Yapımı cok kolay olan Viyana usulu ciğer, patates puresi ve bezelye ile servis edildiğinde cok lezzetli bir yemektir. (Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz.)

__________________