Malzemeler:

şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık sut
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
ici:
250g dovulmuş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı

Hazırlanması:

1. hamur malzemeleri ile poğaca hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parcaya ayırın. her parcadan 16-18 adet cevizden kucuk parcalar koparın. kopardığınız parcalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her kucuk bezeyi merdane ile bir yemek tabağı buyukluğunde acın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parcayı ustuste koyun. (en usttekine nişasta serpmeyin). boylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdortgen tepsinin icine yuvarlak actığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde acın. bunu tepsiye serip ustune ceviz icinin yarısını serpin. ikinci grubu da acıp uzerine serin. kalan cevizleri de bunun uzerine serpin. son grubu da acıp en uste serin.

3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. uzerine - her yanına değecek bicimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında uzeri kızarana kadar pişirin. fırından cıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin uzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

__________________