Malzemeler :
• 60 g (4 corba k.)margarin
• 125 g (1 su bardağı) un
• 250 ml (1 su bardağı) et suyu
• 400 g dana kıyması
• 3 yumurta
• Tuz
• Taze cekilmiş karabiber
• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek ici ya da galeta unu
• 250 ml ( 1 su bardağı) aycicek yağı

Hazırlanışı :
On hazırlık olarak yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Kucuk bir kapta 60 g (4 corba kaşığı)margarin ve 60 g (8 corba kaşığı) un ile bir meyane hazırlayın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Et suyunu buyukce bir tencerede bir taşım kaynatın. Kıymayı ilave edip karıştırarak, hafifce kavurun (Kroket tekrar pişeceğinden kıymanın tamamen pişmesine gerek yoktur). Et suyuyla birlikte pişmiş kıyma ile meyaneyi birbirlerine iyice yedirerek kanştırın. Ateşi iyice kısın ve yumurta sarılarını ilave edin. Tekrar karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alın. Tuzunu ve biberini katıp, karıştırın. Kroket harcını bir kenarda soğumaya bırakın. Harc soğuyunca dilediğiniz buyuklukte ve dilediğiniz bicimde yuvarlayın. Kroketleri sırasıyla una, yumurta aklarına ve ufalanmış bayat ekmek icine bulayıp pane edilmek uzere hazır hale getirin. Bir tavada aycicek yağını kızdırın. Yağ kızınca kroketleri tavaya koyup, zaman zaman alt ust ederek, 7-8 dakika, her tarafları altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Dana kroketlerini onceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, susleyerek, sıcak olarak servis yapın.
__________________