Malzemeler :

3 adet yufka
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salca
25 gr margarin
1 paket et su toz bulyon
1 cay kaşığı kırmızı pulbiber
1 cay bardağı sut
1 cay bardağ sıvıyağ
1 yumurta sarısı
uzerine susam


Yapılışı :

Soğan ve biberi ince kıyın. Margarini bir kapta eritip soğan ve biberi kavurun. Biraz kavrulunca fasulyeyide ekleyin. Etsu toz bulyonu, pulbiberi
katıp az da su ekleyerek suyunu cekene kadar haşlayın. Sut ve yağı karıştırın. Bir yufkayı 4'e bolun. Her bir parcaya sutlu-yağlı karışımdan surup geniş olan kısmına hazırladığınız icten koyup zarf şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarısını surup susam serpin. 180 derecede altı-ustu kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun !
__________________