MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar 5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı un Beşamel sos icin:
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı soğuk sut 1/4 cay kaşığı tuz 1/4 cay kaşığı taze cekilmiş tane karabiber 1/4 cay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi Uzeri icin:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1/4 demet dereotu
NASIL YAPILIR?
Kok kısmını kesip, obek obek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu suzdurun. Karnabaharları haşlamak icin kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarın. Un ilave ettiğiniz suda karnabaharları 8-10 dakika kadar haşlayın. Beşamel sosu hazırlamak icin; tereyağını kucuk bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun. Soğuk sutu azar azar ekledikten sonra topaklanmaması icin bir cırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın. Tuz, taze cekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Haşlanmış karnabarları, bir kevgir yardımıyla suyunu suzdurerek ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Hazırladığınız beşamel sosu uzerlerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra onceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından cıkan sıcak karnabaharları, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle garnitur ya da ana yemek olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________