Acılı ve kayısılı kavurma tarifi icin malzemeler


500 g kuzu kuşbaşı et 2 soğan 1 chili biberi 3 sivri biber 3 domates 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber 10 kuru kayısı 1 cay kaşığı tarcın Patates puresi icin:
500 g patates 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 cay kaşığı tuz

Acılı ve kayısılı kavurma Nasıl Yapılır


Soğanı ve biberleri cok ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de rendeleyin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp, eti ve kuru soğanı ekleyin. Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Doğranmış sivri biberleri, rendelenmiş domatesi, kuru kayısıları, tarcın cubuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Once yuksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Domatesleri suyunu cekene kadar pişirin. En son zar şeklinde doğranmış chili biber ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın. Patatesi haşlayın, kabuğunu soyup rendelenmiş muskat cevizi, tereyağı ve tuzu ekleyin. Pure haline getirin. Patates puresini servis tabağına yayın. Uzerine pişirdiğiniz kayısılı eti yerleştirip sıcak servis yapın.





lezzet
__________________