Bilgisayarınızda KEYLOGER Varmı Tespit Yontem İceri!!
Knight Online0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- Knight Online
- Bilgisayarınızda KEYLOGER Varmı Tespit Yontem İceri!!
-
03-10-2019, 13:57:38Keylogger Tespit Yontemi Yontem 1) Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menusune geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Ben en son keylogger yediğimde SERVICES.EXE işlemlerde gorunmuyordu. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz. Yontem 2) c:/windows/system32 klasorune girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını goruyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yontem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek icin bilgisayarı guvenli kipta calıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, calıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersionRun anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın. Yontem 3) Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı cıkıyorsa emin olun keylogger yemişsiniz. Format oneririm. En temizi Yontem 4) Başlat / Calıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini acıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına gecerse keylogger yok demektir. Peki keylogger'den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl korunuruz? 1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi. 2) İyi bir virus koruması kullanarak. Nod32 ve kaspersky tavsiye ederim. Ayrıca ceşitli anti-keylogger programlarıda var. İyi bir guvenlik istiyorsanız bunlarıda kullanın. 3) Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Elavyesini kullanmak. Ama bunuda oğrenebilen keylogger mevcuttur. 4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Guvenmediğiniz sitelerden program cekmemek. Ozellikle rapidshareden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız. 5) Deepfreze kullanarak. 6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri guvenlik amaclı değişin. 7) Bilmediğiniz mailleri acmayınız. Araştırmam sonucu bu tur bilgilere ulaştım. Bu yazdığım 7 korunma yontemini ben uyguluyorum. Sizede tavsiye ederim. Emeğe Saygı + Rep __________________