Malzeme Listesi:

1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un

İc Malzeme:

Ben patatesli bir ic hazırladım. Fakat bu boreğe ozellikle ıspanaklı veya pırasalı hazırlayacağınız icler de cok yakışacak.
5 adet buyuk boy patates
2 adet soğan rende
4 yemek kaşığı zeytinyağı
arzuya bağlı 1 tatlı kaşığı salca
Yağı tavaya alın, rendelenmiş soğanı ilave edip biraz kavurun. Salcayı katın. Haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ilave ederek karıştırın. Kırmızı biber, kuru nane ilave edin. Ocağı sondurun.

Hamur Malzemesi:

1,5 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alın. İcine şekeri ilave edin karıştırın. Tuzu koyun ve unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı hamur elde edin. Hamuru hic bekletmeden 2 ye bolun herbirini yaklaşık 28-30 cm kadar merdane yardımı ile acın ve uzerine avuc icinize doktuğunuz 2-3 yemek kaşığı kadar cicek yağını gezdirin. Avuc icinizle yağı hamura guzelce surun. Yağlanmış hamurlar yaklaşık 10 dakika kadar beklesin.

Masa uzerine temiz bir masa ortusu yayın. Hamurlardan birisini elinize alın. Masa ortusu uzerinde once iki elinizin sırt kısmında ellerinizi sırasıyla yer değiştirerek hamuru biraz genişletin. Sonra masa ortusunun uzerine koyun . Hamuru mumkunse iki kişi, yoksa tek kişi kibarca kenar kısımlarından cekiştirerek genişletin. Butun uclardan dengeli olarak dışarıya doğru cekin. Genişletebildiğiniz kadar genişletin . Hamurda ufak yırtılmalar olabilir , sorun etmeyin.

Hamurun en dış kısımlarını inceltemezseniz cepecevre bıcak yardımı ile cıkarabilirsiniz. Hazırladığınız ic malzemeyi elinizle hamurun heryerine eşit gelecek şekilde dağıtın. Masa ortusunu bir uctan tutun ve ortuyu o tarafdan hafif yukarı kaldırarak yufkanızın rulo şeklinde dolanmasını sağlayın. Hamurunuzun rulo şeklinde dolanması icin masa ortusunu hafif yukarı kaldırıp yufkanızın kendi etrafında dolanmasını sağlayın. Bu işlemi yufka tamamen rulo olacak şekle gelene kadar devam ettirin. Yağlanmış fırın tepsinize hazırladığınız bu ruloyu icden dışa spiral şeklinde yerleştirin.İkinci hamur icinde aynı işlemi uygulayın, ilk hamurunuzun dışına dolayın.

Uzeri icin 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı cicek yağı ile harc hazırlayın ve surun. Susam , corek otu ile bolca susleyin.200 derecede pişirin.

Bu tarif sevgili 'Filiz' arkadaşıma aittir. Kendisine cok teşekkur ediyorum.

Afiyet olsun...