Malzeme Listesi:
6 adet kare milfoy hamuru
Muhallebi Malzemesi:
125 gram tereyağı
1,5 Turk kahve fincanı un
1,5 Turk kahve fincanı şeker
1 paket şekerli vanilin
1/2 litre sut
Yapılışı:
Milfoy hamurlarını ortadan ikiye bolun ve fırına verin.Uzerleri hafifi pembeleşene kadar pişirin. Ilıdıktan sonra ust alt ikiye ayırın.
Tereyağını tencerede eritin, unu koyun 1,2 dakika kavurun. Sut ve şekeri ilave edin.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını sondurun mikserle arada cırparak soğutun.
İkiye ayırdığınız milfoy hamurunun alt katının uzerine yaklaşık 1,5 kaşık muhallebiden koyun ve ust hamuru uzerine kapatın. En son Milfoylu tatlılarınızın uzerine pudra şekeri serpin.
__________________
Muhallebili Milfoyler
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Muhallebili Milfoyler