
Fırında biberli hellim peyniri tarifi icin malzemeler
Malzemeler
1 dolmalık kırmızı biber 1 dolmalık sarı biber 1 dolmalık yeşil biber 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı uzum sirkesi 2 yemek kaşığı kuş uzumu 300 gr kalın dilimlenmiş hellim peyniri Tuz Taze cekilmiş karabiber Uzeri icin
1 dal taze kekik
Fırında biberli hellim peyniri Nasıl Yapılır
Fırını 200 derecede ısıtın. Biberleri yıkayıp dorde kesin. Saplarını ve cekirdeklerini cıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve biberlerin kesilmiş tarafları alta gelecek şekilde dizin. Kabuklar kararıp kabarıncaya kadar fırınlayın. Fırından cıkardıktan sonra birkac kat kağıt havlu ile uzerini kapatın. 30 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Bir kasenin icine alıp uzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Sirke ve kuş uzumlerini ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biraz karıştırın ve soğuması icin bekletin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Hellim dilimlerini zeytinyağında kızartın ve kağıt havlu uzerine cıkarın. Servis tabağına alıp kozlenmiş soslu biberler ve taze kekik ile servis yapın.
lezzet
__________________