[IMG]http://img163.**************/img163/5781/firlamapi0.jpg[/IMG]


Malzemeler
4 Su bardağı un
8 Corba kaşığı margarin
1 Corba kaşığı fındık tozu
1 Su barağı pudraşekeri
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
İci icin :
3 Corba kaşığı toz antepfıstığı
1 Corba kaşığı dovulmuş ceviz
1 Corba kaşığı hindistancevizi
1 Adet yumurta
Şerbet icin :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 Cay kaşığı vanilya



Hazırlanışı


* Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun.
* Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, 20 dakika dinlendirin.
* Ceviz buyukluğunde parcalar koparın.
* Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın.
* Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* 3 Corba kaşığı antepfıstığı, 1 corba kaşığı dovulmuş ceviz, 1 corba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun.
* Halkaların ortasına sıkın.
* 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin.
* Bu arada şerbeti hazırlayın.
* Bunun icin 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın.
* Sıcak tepsiye tatlıların uzerine sıcak şerbeti dokun.
* Soğuduktan sonra servis yapın.





__________________