Malzemeler:

3 yeşil elma, cekirdekleri cıkarılmış ve kabuğuyla rendelenmiş
1 su bardağı krema
1 su bardağı sut
4 yumurtanın sarısı
125gr toz şeker (mumkunse robottan gecirilmiş)
2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:

Krema ve sutu bir tavaya koyup kaynamasına cok az bir sure kalana kadar ısıtın.
Bir kabın icinde yumurta sarılarını ve şekeri cırpın. Yumurtalı karışıma sutlu karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edip karıştırın. (boylece yumurtalı karışım ılınmış olsun). Kalan sutlu karışımı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin.
Karışımı tekrar tavaya alıp duşuk ısıda karıştıra karıştıra 8 dakika (ya da kaşığın arkasını değdirdiğinizde karışım akmayana kadar) ısıtın. Daha sonra bir kaseye alıp buzdolabında soğutun.
Limon suyunu ve rendelenmiş elmaları karıştırın. Soğuyan kremayı elmalara ekleyip karıştırmaya devam edin.
Karışımı metal bir kaba koyup buzlukta 2 saat bekletin. 2 saat sonunda tekrar karıştırıp buzluğa koyun ve sertleşene kadar bekleyin. (eğer dondurma makineniz varsa 4. aşamadan sonra karışımı makinenizde de dondurma haline getirebilirsiniz. )
İsterseniz cikolata sosu ve cevizle servis yapın.
FIRLAMA TİM
__________________