Buryan I
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Sure 50 dk.
Kac Kişilik 6
Yontem
1 Kilo kuzu eti
2 Su bardağı pirinc
1 Demet taze soğanın yeşil kısmı
4 Su bardağı et suyu
1 Corba kaşığı margarin
Bir miktar kuru nane
Tuz, karabiber, kekik


Hazırlanışı

* Kasaba kestirdiğiniz kemikli kuzu etlerini 5 su bardağı suda iyice haşlayın.
* Etin suyunu ayırıp, bir kenarda bekletin.
* Taze soğanların yeşil kısımlarını yarımşar santim boyunda kestikten sonra margarinle hafifce oldurun.
* Uzerine bol soğuk suda yıkanmış pirincleri koyun.
* Pişmiş etleri de pirincin uzerine yerleştirin.
* 4 Su bardağı et suyunu da ilave ederek buryanı pişirin.
* Ocağı kapattıktan sonra yemeğin uzerine dilediğiniz kadar kuru nane, karabiber ve kekik serpip servis yapın.
__________________