MalzemelerMutfak Zorluk 2Sure 40 dk.Kac Kişilik 8Yontem Yarım kilo şeftali
2 Su bardağı sut
2 Corba kaşığı mısır nişastası
1 Corba kaşığı un
1 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Poşet krem şanti
1 Corba kaşığı hindistancevizi
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
* Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilim yada kup şeklinde doğrayın.
* Dikdortgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin.
* Uzerine 1 corba kaşığı hindistancevizi serpin.
* Diğer tarafta 2 su bardağı sutu bir tencereye koyun.
* İcine 2 corba kaşığı mısır nişastası, 1 corba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
* Ateşten alıp, ılıtın.
* 1 Poşet krem şantiyi icine katıp, mikserle iyice cırpın.
* Bu kremayı şeftalilerin uzerine dokun.
* Buzdolabında 3 saat bekletin.
* Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla susleyip, servis yapın.
__________________
Şeftali Guzellemesi
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Şeftali Guzellemesi