Hesap guvenliğiniz ve oyun ici dolandırıcılara karşı korunma (Yeni)
Knight Online0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- Knight Online
- Hesap guvenliğiniz ve oyun ici dolandırıcılara karşı korunma (Yeni)
-
03-10-2019, 07:44:39Selamun aleykum arkadaşlar ... Sizler icin hazırladım lutfen sonuna kadar okuyunuz uşengeclik yapmayınız ve bir teşekkuru cok gormeyiniz ... Daha onceden sizlere soyulma dolandırılma gibi olayların onune gecmek icin paylaştığım konuların artık yetersiz olduğunu duşunuyorum cunku surekli yeni dolandırma teknikleri cıkıyor ve surekli insanlar madur oluyor ... knight online oyun camiasında en az zarar ile oynamanın yolları aşağıdaki gibidir ... * Arkadaşlar ilk yapmanız gereken hesabınızı korumak yani hacklenme riskini en alt seviyeye duşurmek bunun icin ilk olarak bilgisayarınıza format atmalısınız (bilgisayarının temiz olduğundan emin olmayan kişiler icin) işletim sistemi ise windows 7 kurmanızı oneririm (64 bit olmasını tavsiye ederim) * Bilgisayarınıza format attıkdan sonra lisanslı bir antivirus tavsiye ederim antivirus cok pahalı değil tek pc icin olan antivirusler 20 tl ila 50 tl arası 1 yıllık kullanım sureci var durumu olmayan arkadaşlar icin avastın free surumunu indirmeleri tavsiye edilir hotmail etkinleştirdikten sonra 1 yıllık bedava oluyor. (NOT: Mutlaka orjinal siteden indiriniz) *Antivirus haricinde bilgisayarınızın virusten korunmasının kesin bir cozumu daha vardır oda difriz kullanmaktır. (Tavsiye etmiyorum alınan recordlar yada ss ler vb.. unutulduğunda bilgisayar kapanınca silinicektir) *Knight online icin alınan eposta adresinin kesinlikle gmail olmasını tavsiye ediyorum hotmail kullanmayınız ve bir ek bilgi daha ki bu cok onemli aldığınız eposta adresinin kesinlikle (meta) kelimesini icermemesi gerekiyor arkadaşlar knight online resmi sitede meta hack koruması yaptığı icin meta kelimesini kesinlikle kabul etmiyor ve aldığınız epostada meta kısmını siliyor ornek veriyorum [email protected] [email protected] adresini aldınız ve knight online hesabı yapmak istiyorsunuz hesabınızın meta kısmı siliniyor ve [email protected] olarak kabul ediyor aynı şekilde [email protected] olarak kabul ediyor. (NOT: sadece yeni uyeliklerde değil hotmaili değiştirmek istediğiniz hesaplarda da bu sorunu yaşayabilirsiniz eposta adresiniz kesinlikle meta kelimesini icermemeli...) *Knight online hesabı alırken uyelik aldığınız sitenin resmi site olduğundan mutlaka emin olmasılısınız orjinal sitenin linki aşağıdadır... http://www.knightonlineworld.com hesabınızı bir cep telefonundan almanız tavsiye edilir eğer cep telefonunuz uyelik almaya musait değil ise bilgisayarınıza antivirus haricinde download yapmadan almanın tam sırası cunku bilgisayarımızda şuan sadece antivirus yuklu hesabı aldığınız TARİHİ kesinlikle unutmayınız mutlaka bir yere kaydetmenizi tavisye ederim cunku daha sonra başınıza gelen bir hack durumunda uyeliğinizi geri almanın en buyuk imkanı hesabın alındığı tarihtir ... *Uyeliğinizi aldıktan sonra Teamspeak ventrilo Raidcall(Kesinlikle onerilmez) gibi diyalog programlarını mutlaka orjinal siteden indiriniz ve yine kurmadan once antivirus programınız ile taratınız ... *ICS (OTP) sistemine kesinlikle gecmenizi tavsiye ediyorum kendimde kullanıyorum 2 aylık ucretsiz hala devam ediyormu bilmiyorum ama etmese bile 6 aylık ICS sistemi sadece 400 cash ben cep telefonu surumunu kullanıyorum cokta memnunum bilgisayar icin olanını tavsiye etmiyorum ama imkanı olmayanlar yani cep telefonu android yada ios olmayanlar pc surumunu kullanabilir... ICS ile ilgili detaylı bilgi icin http://www.youtube.com/watch?v=e3nICLE4Eb4 *Otp uygulamasına giriş şifrenizi kimseyle paylaşmayın şifreyi paylaştığınız kişi otp hesabınızdan telefon numarasını değiştirebilir ve siz kesinlikle oyuna giremezsiniz... *OTP sahtekarlığına dikkat ediniz size otp guncelleme gibi sacma sapan msjlar gelebilir dikkate almayınız ... *Tum bunları sırasıyla yaptıkdan sonra knight online resmi siteden oyunu indiriniz oyun inerken hesabınızın tum bilgilerini bir not defterine kaydedin ve oyun yuklendikten sonra oyuna girişi id şifrenizi kopyala yapıştır yapınız zaten ekranda otp sistemini goruceksiniz sizden tek kullanımlık bir şifre daha isticek ve otp şifreniz olmadan kesinlikle uyeliğinize giriş yapılamaz ... *Modeminizi her gun 1 kere kapatınız her ay şifre değiştiriniz hatta mailinizi bile değiştiriniz GELELİM OYUN İCİ DOLANDIRILMALARA KARŞI ALINICAK ONLEMLERE.... *Yeni dolandırıcı ceteler mevcut arkadaşlar onlara cok dikkat etmeliyiz bu cetelerin sistemlerini ornekler ile acıklayayım diyelim ki iron neckiniz var ve satmak istiyorsunuz sizin adınız AHMET olsun birde iron neck arayan bir arkadaş var onunda adı MEHMET olsun ve 3. kişi yani dolandırıcı arkadaş olan kişi de LATİF olsun AHMET iron neckini satmak icin guvenilir sitelere ve foruma ilan vermiş bir şekilde beklemekte (tel numarasınıda bırakmış) MEHMET oyun icinde flood yaparak iron neck arıyor LATİF ise once sitelere forumlara kim ne satıyor diye bakıp telefon numaralarını alıyor Aynı zamanda LATİF oyun icinde flood yapan MEHMET i farkediyor ve ona pm atıyor iron neck sattığını belirli şartlar altında iron necki kendisine vericeğini soyluyor anlaştıkdan sonra LATİF iron neck satan AHMETİ arıyor kendisinin hesabına para yatırıcağını oyun icinde iron necki alıcağını soyleyip kendisinden hesap numarasını istiyor ... Latif tekrar MEHMET İ ARAYARAK AHMET den aldığı hesap numarasını veriyor kendisinden para yatırmasını daha sonra iron necki vericeğini soyluyor... Herşeyden habersiz MEHMET kendisine verilen hesaba parayı yatırıyor ve LATİFİ arayip parayı yatırdığını soyluyor LATİF hemen AHMET i arayıp hesabına parayı yatırdığını oyundaki nickini verip iron necki vermesini soyluyor ve iron necki alan LATİF kayıplara karışıyor AHMET bu durumda zarar etmesede MEHMET herşeyden bi haber eve donuyor iron necki almak icin oyuna girdiğinde LATİF coktan hattı kırıp atmış ve kayıplara karışmış durumda ... *Satmak istediğiniz bir itemi istediğiniz fiyata almak isteyen bir kişi size ''kardeş itemi alıcam ama buglu mu değil mi test etmem gerekiyor bunun icin elindeki itemi arkadaşına vericeksin o takıcak ve ondan sonra itemi geri alıcaksın bunu gormeden itemi almam'' diyor Sizde bir arkadaşınızı cağırıp ''şu itemi bi tak adam buglu sanıyor'' diyosunuz arkadaşınız yanınıza geldiğinde 5 saniye icinde sizin ve arkadaşınızın nickinin benzerini kullanarak yeni bir char acılıyor ve yanınıza geliyor o esnada size trade atıp arkadaşınızmı gibi sizden itemi alabilir ve dolandırılabilirsiniz dikkat edin... *Buy pazarlara kesinlikle item bırakmayın eğer o an o itemi satmak istiyorsanız buy kuran arkadaşlara pm atın numara bırakın yani pahalı itemlerinizi asla ve asla buy pazarına bırakmayın 9 gb lik bi itemi buya bıraktığınızda 9m ye satmış olabilirsiniz nasıl olduğunu bilmiyorum ama pazarı bozmadan buy değerini değiştirebiliyorlar... *Size mageler seni bir kere keseyim ss alıcam record yapıcam oyunu bırakıyorum hatıra kalsın gibi sozlerle moradondaki acık arenaya cağırarak sizi kesmek isterse kesinlikle izin vermeyin arkadaşlar o mage size acık arenada zehirli skilleri atıyor ve zehir sizin hp nizi indirirken coktan ardreama base yada cz ye gecip sizin olmenizi bekliyor siz olduğunuzde de arkadaşlar oyunun acığı olan bir bug yuzunden sizi pk alanında kesmiş kabul ediyor ve uzerinizdeki paranın yarısı o mageye gidiyor *Sağ in genelde boş olduğu icin arkadaşına item vericek olan insanlar hep sağ ine cağırır ve trade den item yada parayı arkadaşına vermek ister o esnada trade nickli bir kac dolandırıcı size trade atar ve siz arkadaşınıza verdiğinizi sandığınız itemi yada gb yi coktan dolandırıcıya vermiş olursunuz bir cok kişi surekli size trade atıcaktır o yuzden item alışverişlerinizi farklı yerde yapınız *Size Kosp videoların yada kosp ss lerini foruma koymuşlar bir bak istersen diyip link atanlar sitenin bire bir kopyası şeklinde farklı bir site yapmışlar ve kullanıcı adı şifrenizi girdiğiniz anda o sahtekarlara gidiyor lutfen onlara inanmayınız *Sitelerden gb ceken arkadaşlar gb nizi aldıktan sonra gelen pm leri kesinlikle dikkate almayınız bir arkadaşımız charını hacklettirmiştir gb nizi cekerken pm blocklayın cektikten sonra pm nizi acıncada site ile alakalı olan pm leri dikkate almayın ... *Trade den koyulan +1 item olayını bir cok kişi biliyodur fakat ben yinede yazayım arkadaşlar size alıcağınız itemi oncesinde gosterip tradeyi bozup daha sonra trade ye +1 ini koyuyorlar sizde guvendiğiniz icin 2. kez atılan trade de koyulan iteme bakmayınca dolandırılmış oluyorsunuz dikkat edin arkadaşlar ... *Arkadaşlar normalde değeri cok duşun olan itemleri cok yuksek fiyata alıcı pazarında gorebilirsiniz ve 5 metre ileride o itemi buy pazarından biraz daha ucuza satan birini gorebilirsiniz şuradan alayım buraya satayım duşuncesine kesinlikle kapılmayın buya atmak icin satın aldığınız anda buy pazarını bozuyorlar lutfen bu tur oltalara gelmeyiniz ... Ban yemekten korunmanın yolları ... *Kesinlikle k0sp kullanan kişiler ile aynı partylerde bulunmayın sınırsız ban yiyebilirsiniz ... *Kimseye pm den kufur etmeyin ban sebebidir ve siteye giriş yaptığınızda ''bad language'' yazısını gorup 7 ile 15 gun arası ban yemiş olabilirsiniz *Pazarda cok seri flood yapmayınız 7 ile 15 gun arası ban yemiş olabilirsiniz ve yine siteye giriş yaptığınızda ban sebebini flood olarak gorebilirsiniz... *Arkadaşınızdan takılmak icin bile olsa aldığınız itemler karşılığında item yada bir miktar para veriniz ki ticarete girsin karşılıksız alınan itemler ban sebebi olabiliyor bunuda şu şekilde acıklayayım Arkadaşımdan takılmak icin +8 dw +9 md falan almıştım sonra charım komşunun cocuğu tarafından hacklendi ( not defterinden charımın tum bilgilerini almış hıyar oğlu hıyar) vakit kaybetmeksizin ticket attım ve 2 gun icerisinde charım soyulmamış bir şekilde geri geldi gelen ticket da itemler icin inceleme yapıldığı soylendi charım geri geldiğinde ben +8 dw ve +9 md yi arkadaşıma geri verdim 1 hafta sonra arkadaşım ban yedi siteye giriş yaptığında ise hacker yazıyordu yani tradeden yaptığınız item alışverişlerinde mutlaka karşılığında ezik bir item yada 1m gibi kucuk şeyler koyun yoksa alışveriş yaptığınız kişi soyulup ticket attığında sizde ban yiyebilirsiniz ... şimdilik bu kadar hepinize iyi forumlar ... __________________