Malzemeler
250 gr İc Bakla
1 Kucuk Havuc
2 Diş Sarımsak
1 Kucuk Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon


Yemeğin Tarifi
Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
Havuc, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin uzerini iki parmak gecinceye kadar su doldurup kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca uzerinde biriken kopuğu bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Cırpma teliyle pure haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin.
Pure haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye dokup soğumaya bırakın.
Favayı kare veya ucgen şekilde kesin. Uzerine limon ve zeytinyağı dokup dereotu ile susleyerek servis yapın.

__________________