Pratik ve kolay bir şekilde Mantılı Corba icin tarif

MALZEMELER
1 su bardağı un
yarım paket margarin
150 gr yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 baş soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 corba kaşığı kuru nane
10 bardak su
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.
Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra suzduğunuz buğdayı icine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp suzun ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince centilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru acıp kare kare bolun. Iclerine nohut buyukluğunde kıyma koyup, dort ucunu yukardan buzun, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.

__________________