Pratik ve kolay bir şekilde Levrek filetosu kağıtta icin tarif
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
½ kahve fincanı konyak
6 corba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ adet yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
Kağıdı ikiye katlayıp buyukce kalp bicimi kesin ve icini yağlayıp muhafaza edin. Dibi duz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
Balıkları bir dakika alt ust cevirin, konyağı dokup alevlendirin. Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan cıkarın. Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp cektirin ve ateşten alın. Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu uzerine dokun, kağıdın bir yarısını uzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın. Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına surun. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.
__________________
Levrek filetosu kağıtta
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Levrek filetosu kağıtta