Pratik ve kolay bir şekilde Palamut Koftesi icin tarif

MALZEMELER
1 adet palamut balığı
1 adet soğan
1 dilim ekmek ici
2 adet limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağ
3 corba kaşığı galeta unu
cam fıstığı
kuş uzumu
tarcın
karabiber
maydanoz
tuz

HAZIRLANIŞI
Balığın icini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılcıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden cıkarıp, suzun. Siyaha etlerini, kılcıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin, ekmek icini hafifce ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz cırpın bunları karabiber, tuz, tarcın, uzum ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, kucuk kofteler yapın. Zeytinyağını kızdırın, balık oftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla susleyip servis yapın.

__________________