Pratik ve kolay bir şekilde Somon baligi tartar icin tarif
MALZEMELER
1 kg taze somon balığı
2 adet limon
Zeytin yağ
Maydonoz
Bir corba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
Karabiber
Tuz
Tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
1.Balıkcınıza somonun filetolarını ayırtın
2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın. Olabilecek kalan kılcıkları ayırın.
3.Suzup ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Uzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı uzerine koyup servis yapın
__________________
Somon baligi tartar
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Somon baligi tartar