MALZEMELER
1 cay bardağı sut
1 kahve fincanı mısır unu
tuz
karabiber
2 yumurta (akı v sarısı ayrılacak)
ihtiyaca gore tereyağı
hatcı icin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sut
2 kahve fincanı rende peynir
tuz
karabiber
hardal

HAZIRLANIŞI
Mısır unu ve sutu kaynayana kadar karıştırın. Baharatı ve biraz piştikten sonra yumurta sarılarını ilave edin. Başka bir kabın icinde yumurtaların beyazlarını iyice cırparak karışıma ekleyin. Bir tavanın icinde tereyağını kızdırın., bu karışımı icine boşaltın. Altı ustu iyice kızarsın. Ote yanda, peyniri ve tereyağını sut ile eritin, baharatı ekleyin. Peynir karışımını omletin ortasına koyun ve omleti ikiye katlayın ve servis yapın.
__________________