4 kişilik Pişirme suresi 50 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
5 adet patlıcan
1/2 kg. tavuk
2 su bardağı pirinc
125 gr. İcim Tereyağı
1 adet soğan
3 corba kaşığı dolmalık fıstık
Yenibahar
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra sudan cıkarıp suzun.
Patlıcanları kızartın ve yağının suzulmesini sağlayın.
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğanla suyunu cekinceye kadar kavurun ve dinlendirin.
Başka bir kapta fıstıkları kavurun. Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek ic pilavı hazırlayın.
Cukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin. Tencerenin dibinin tamamen ortulmuş olmasına dikkat edin.
Pilavın yarısını patlıcanların uzerine yerleştirin. Bunun uzerine tavuklu harcı daha sonra da pilavın geri kalanını yayın.
Kısık ateşte 10 dakika pişirip dinlendirin.
Servis yapmadan once tabağa ters cevirerek alın. Uzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile susleyin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
__________________
Cevirme PDT®
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Cevirme PDT®