4 kişilik Pişirme suresi 45 dakika Zorluk Derecesi 3

Malzeme

500 gr. haşlanmış buğday
1 adet soğan
1 diş sarımsak
50 gr. Bizim Margarin
1 lt. su
1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
2 adet sivri biber
200 gr. kuşbaşı dana eti
1 cay bardağı Bizim Mısır Yağı
1 cay kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu

Sos icin:
50 gr. Bizim Margarin
1 corba kaşığı pul biber
Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı

Soğan, sarımsak ve biberler ince şekilde kıyılır.

Bir tencereye margarin konularak sotelenir ve buğday ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir.

Suyu verilip, bulyon ve lezzet tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Ayrı bir tencerede dana etleri yağ ile kavrulup, buğdayın icerisine ilave edilir.

Sos icin margarin tavada eritildikten sonra pul biber ilave edilip, hafif yakılır.

Pişen keşkek servis tabağına alındıktan sonra uzerine biberli sos gezdirilir. Maydanoz ile suslenip servis yapılır.
__________________