Yoğurt Soslu Ispanaklı Cılbır (5 Kişilik)

Malzemeler:

750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kac kez yıkandıktan sonra suzulmuş)
60 gr (4 corba kaşığı) margarin
1 1/2 cay kaşığı tuz
taze cekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 cay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI :
Ispanakları hazırlamak icin bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu surenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın. Uzerinden soğuk su gecirin.
Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu suzun. Bir başka tencereye margarinin 2 corba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, catalla karıştırarak ısıtın. 1/2 cay kaşığı tuz ve biberini katın.
Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın. Yumurtaları poşe edin.
Onceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin. Uzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak suzdurulmuş yumurtaları koyun. Yoğurt sosunu en uste kaşıkla gezdirin.
Kucuk bir sahanda kalan 2 corba kaşığı margarini orta ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun uzerine gezdirip, ıspanaklı cılbırı sıcak olarak servis yapın.

__________________