6-8 kişilik Pişirme suresi 60 dakika Zorluk Derecesi 4

Malzeme

2,5 su bardağı Bizim Mutfak Un
150 gr. Bizim Margarin (Hamur icin)
3 yumurta sarısı
2 adet yumurta
800 gr. dana kıyma
1 adet ekmek ici
2 havuc
1 bağ maydanoz
50 gr. İcim Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
1 cay bardağı İcim Sut
1 cay bardağı ceviz ici
Altın Hasat Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

• Unu, margarini, yumurta sarılarını iki kaşık su ve tuzla iyice karıştırın. Bu karışımı iyice yoğurup, hamur haline getirin.
• Hamuru yuvarlayın ve serin bir yerde ustunu bezle orterek 40 dakika dinlenmeye bırakın.
• Havucları haşlayın.
• Başka bir kapta peyniri, maydanozu, cevizi, bir yumurtayı, sutle yumuşatılmış ekmek icini, tuzu ve biberi kıyma ile iyice yoğurun.
• Ortasına haşlanmış havucları koyarak, kıymaya rulo şekli verin.
• Zeytinyağı ile yağlanmış tepside, arada bir cevirerek 200 derece fırında bir saat pişirin.
• Piştikten sonra fırından cıkarıp biraz soğutun.
• Dinlendirmeye bıraktığınız hamuru, kofteyi saracak buyuklukte bir tulbende yayın.
• Rulo kofteyi icine koyup hamur ve tulbentle iyice sararak şekil verin.
• Tulbendi cıkarın. Hamurlu koftenizi 180 derece fırında hamur iyice kızarana kadar pişirin.
• Mumkun olduğunca ince dilimler halinde keserek servis yapın.

Not : Arzuya gore domates sosu ile servis yapılabilir.
__________________