
Soslu kuşkonmaz tarifi icin malzemeler
Lavaş ekmeği 24 yeşil kuşkonmaz 200 ml yoğurt 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 4 diş sarımsak 50 gr cam fıstığı 3 yemek kaşığı aycicek yağı Tuz Karabiber
Soslu kuşkonmaz Nasıl Yapılır
Lavaş ekmeklerini bir santim kalınlığında uzun parcalar şeklinde kesin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizip kızarana kadar sıcak fırında pişirin. Kuşkonmazları soyup soğuk su dolu bir tencereye alın. Suyu ocağa alıp kaynatın. Su kaynar kaynamaz kuşkonmazları sudan cıkarın. Kuşkonmazların baş tarafıyla ucte ikisini muhafaza ederek kesin. Mısır nişastası ve yoğurdu bir tencerede karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. İki yemek kaşığı aycicek yağını tavada ısıtıp sarımsağı kısık ateşte kavurun. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Cam fıstıklarını kalan yağda kavurun. Kuşkonmazları servis tabağına yelpaze şeklinde yerleştirin. Uzerine sıcak yoğurt sosunu gezdirip cam fıstıklarını serpin. Cıtır lavaş ekmekleriyle servis yapın.
lezzet
__________________