MALZEME LİSTESİ
4 tane yufka
2 tane soğan
1 tane pırasa
300 gr. kadar mantar
2 tane havuc
2 buyuk haşlanmış patates
300 gr. Kadar kıyma
Tuz ve karabiber
Muskat tozu
6 kaşık zeytinyağı
İc Harcı İcin ;
2 kaşık erimiş tereyağı
Yarım bardak sut
Uzeri İcin ;
Yumurta sarısı
Corekotu, susam

Tarif
Boreğimize malzemelerimizi doğramakla başlayalım.
Soğanları kucuk kucuk doğruyoruz.
Patatesleri ve havucları rendeliyoruz.
Pırasaları ince ince kesiyoruz.
Mantarları da aynı şekilde ince ince doğruyoruz.
Tavaya biraz sıvıyağ koyup icerisine soğanları atıp kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan soğanlara kıymasını ekliyoruz ve birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
Kıymalarda kavrulunca karabiberini serpip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
başka bir tavanın icerisine sıvıyağ koyup diğer malzemelerimizi kavuruyoruz.
Once pırasaları kavurmaya başlıyoruz
Biraz kavrulunca uzerine havucları ekliyoruz.
Havuclardan sonra patatesleri ekleyip guzelce kavuruyoruz.
En son mantarları ekleyip biraz da mantarları kavurup tuzunu serpiyoruz.
Muskatı ve baharatını uzerine serpip guzelce karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
Kıymalı harcımızı bu tavanın icerisine ekleyip tum malzemeyi harmanlıyoruz.
İc harcımız hazır olduğuna gore yufkalara gecebiliriz.
Yufkalara surmek icin kasenin icerisine erittiğimiz tereyağını ve sutu koyup karıştırıyoruz.
tezgaha serdiğimiz yufkanın icerisine sutlu harcımızı her yerine dağıtıyoruz.
Uzerine hazırladığımız harctan koyuyoruz.
Diğer yufkayı bu harcların uzerine yerleştirip tekrar sutlu harc ile yağlıyoruz.
Harcımızdan tekrar yufkanın her yerine serpiştiriyoruz.
Yufkanın ucundan başlayarak geniş rulo olacak şekilde katlıyoruz.
Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde yapıp yağladığımız tepsinin icerisine yerleştiriyoruz.
Uzerine kalan sutlu sosumuzdan dokup corek otu ile susluyoruz.
Onceden ısıttığımız fırında uzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından cıkarınca biraz soğutup dilimlere kesip servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır
4 tane yufka
2 tane soğan
1 tane pırasa
300 gr. kadar mantar
2 tane havuc
2 buyuk haşlanmış patates
300 gr. Kadar kıyma
Tuz ve karabiber
Muskat tozu
6 kaşık zeytinyağı
İc Harcı İcin ;
2 kaşık erimiş tereyağı
Yarım bardak sut
Uzeri İcin ;
Yumurta sarısı
Corekotu, susam

Tarif
Boreğimize malzemelerimizi doğramakla başlayalım.
Soğanları kucuk kucuk doğruyoruz.
Patatesleri ve havucları rendeliyoruz.
Pırasaları ince ince kesiyoruz.
Mantarları da aynı şekilde ince ince doğruyoruz.
Tavaya biraz sıvıyağ koyup icerisine soğanları atıp kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan soğanlara kıymasını ekliyoruz ve birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
Kıymalarda kavrulunca karabiberini serpip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
başka bir tavanın icerisine sıvıyağ koyup diğer malzemelerimizi kavuruyoruz.
Once pırasaları kavurmaya başlıyoruz
Biraz kavrulunca uzerine havucları ekliyoruz.
Havuclardan sonra patatesleri ekleyip guzelce kavuruyoruz.
En son mantarları ekleyip biraz da mantarları kavurup tuzunu serpiyoruz.
Muskatı ve baharatını uzerine serpip guzelce karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
Kıymalı harcımızı bu tavanın icerisine ekleyip tum malzemeyi harmanlıyoruz.
İc harcımız hazır olduğuna gore yufkalara gecebiliriz.
Yufkalara surmek icin kasenin icerisine erittiğimiz tereyağını ve sutu koyup karıştırıyoruz.
tezgaha serdiğimiz yufkanın icerisine sutlu harcımızı her yerine dağıtıyoruz.
Uzerine hazırladığımız harctan koyuyoruz.
Diğer yufkayı bu harcların uzerine yerleştirip tekrar sutlu harc ile yağlıyoruz.
Harcımızdan tekrar yufkanın her yerine serpiştiriyoruz.
Yufkanın ucundan başlayarak geniş rulo olacak şekilde katlıyoruz.
Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde yapıp yağladığımız tepsinin icerisine yerleştiriyoruz.
Uzerine kalan sutlu sosumuzdan dokup corek otu ile susluyoruz.
Onceden ısıttığımız fırında uzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından cıkarınca biraz soğutup dilimlere kesip servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır
__________________