MALZEMELER

150 gr tere yağı
1 cay bardağı seker
100 gram cekilmiş badem (Badem tozu)
2 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu





UZERİ İCİN

250 gr bal
300 gram doğranmış badem





Tarif

Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı derin bir kabın icerisine alın.
Uzerine diğer hamur malzemelerini de ekleyerek yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru elimiz ile veya merdane ile tepsi boyutunda acalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
Balı toz badem ile karıştırarak actığımız hamurun uzerine dokelim her yerine yayalım.
Ardından ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırından cıkardıktan sonra dinlenmesini sağlayalım ve ardından istediğiniz şekilde dilimleyin, ben ucgen şeklinde dilimledim.
Ucgen ucgen kestiğimiz şekerlemenin uclarını benmari usulu erittiğimiz cikolataya batırıp, donduralım.
İstediğiniz gibi susleyerek servis yapabilirsiniz.



Alıntıdır

__________________