
Malzemeler :
- Yarım paket spagetti makarna
- Yarım cay bardağı makarnanın haşlanmış suyu
- 2 yemek kaşığı salca
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber(isteğe gore azaltılabilir)
- 1 kase cırpılmış yoğurt


Tarif
Yarım paket spagettiyi suyuna 1tatlı kaşığı tuz atıp haşlayın ve suyunu suzun. Fakat yarım cay bardağı bu sudan ayırın.
Suzduğunuz makarnayı ufak bir borcama dokun.
Makarna haşlanırken tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. 2 yemek kaşığı salcayı kavurun. Salca topaklanacak. O sırada 1 tatlı kaşığı tuzu, 2 yemek kaşığı kuru naneyi, isteğe gore pulbiberi ekleyin.( Acı olması daha guzel oluyor) Ardından ayırdığınız makarna suyunu da tavaya dokerek salcanın yayılmasını sağlayın. Bir iki dakika kaynattığınız sosun altını kapatın.
Borcamdaki makarna uzerine cırpılmış yoğurdu dokun. Ustune de hazırladığınız sosu dokun. Yemeğiniz hazır.
Alıntıdır
__________________