Brokolili ve havuc turşusu tarifi icin malzemeler


500 gr brokoli 3 havuc 2 kırmızıbiber 5 diş sarımsak 4 defne yaprağı 1 yemek kaşığı tane kişniş Yarım yemek kaşığı tane karabiber Yeteri kadar deniz tuzu ya da turşuluk tuz Yeteri kadar sirke 2 dal dereotu

Brokolili ve havuc turşusu Nasıl Yapılır


Brokolilerin ciceklerini tek tek ayırın. Havucları ve kırmızıbiberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin. Buharda 5-7 dakika haşlayın. Kavanoza karışık olarak yerleştirin. Aralara sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğunuz suya tuz, sirke, karabiber ve kişnişi ekleyip karıştırın. Sirkeli suyu sebzelerin uzerini tamamen kapatacak kadar doldurun. Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Servise hazır.
Suyunu doğru ayarlamak icin sebzeleri kavanoza yerleştirdikten sonra kullanacağınız suyu kavanoza dokun ve su olcunuzu bulun. Bu suyun 3/1’ini dokup yerine sirke ilave ederseniz tam gerektiği kadar su hazırlamış olursunuz.




lezzet


__________________