Malzemeler:
- 4 adet sert armut,
- 1/2 lt. vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
- 3 adet karanfil,
- 2 tatlı kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 4 yemek kaşığı fındık rendesi,
- 4 top sutlu dondurma,
- Cikolata parcaları.

Yapılışı:
Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın. Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin. Cekirdek yataklarını cıkartın. Tencereye yerleştirip uzerine vişneli karışımı dokun. Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı acık kaynatın. Armutları icinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın. Armutların uzerine dokup soğumaya bırakın. Armutların uzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın. Uzerine sostan gezdirin. Kıyılmış fındık ve cikolata parcaları ile servis yapın.

Afiyet olsun.


__________________