Malzemeler:
- 1 paket bebe biskuvisi,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı tozşeker,
- 200 gr. margarin,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 litre sut,
- 250 gr. kuru kayısı,
- 1 su bardağı fındık.
Sosu icin:
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 3 yemek kaşığı şeker,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1,5 su bardağı su.
Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Sut ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İcine biskuvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve kucuk doğranmış kayısıları ve iri dovulmuş fındık iclerini koyun. Jelatin doşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters cevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin uzerine dokup servis yapın.
Afiyet olsun.
- 1 paket bebe biskuvisi,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı tozşeker,
- 200 gr. margarin,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 litre sut,
- 250 gr. kuru kayısı,
- 1 su bardağı fındık.
Sosu icin:
- 1 yemek kaşığı nişasta,
- 3 yemek kaşığı şeker,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1,5 su bardağı su.
Yapılışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Sut ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İcine biskuvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve kucuk doğranmış kayısıları ve iri dovulmuş fındık iclerini koyun. Jelatin doşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters cevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin uzerine dokup servis yapın.
Afiyet olsun.


__________________