Malzemeler :
(4 kişilik)
4 0rta boy patates
6 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Yarım cay bardağı mısır ozu yağ
4 tane parca but
Yarım limon suyu
Bir kase yoğurt
Bir cay kaşığı salca
Yapılışı :
Patatesler kup şeklinde doğranır tencereye yağ konur. Patatesler eklenir tuz katılır, kapağı kapanıp su koymadan kendi buharıyla pişer. Yumuşayınca ocak kapanır, butlar limon suyu ve tuzla ovulur uzerine bir kaşık yoğurt ve salca karıştırılıp surulur. Bu hem yumuşak yapar hem de guzel kızarmasını sağlar. Fırına verilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır, yanına patatesler konur. Uzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dokulur. Kolay olduğu kadar cok da lezzetlidir.
__________________
Sarımsaklı patates ve but
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Sarımsaklı patates ve but