Turu : Av Etleri Zorluk : Sure :

MALZEMELER
1 kg un
3 adet yumurta
1/2 kg nişasta
1/2 corba kaşığı tuz
400 gr tereyağı
2 su bardağı su
3 su bardağı antep fıstığı
kaymak

şerbeti:
3,5 su bardağı su
1 kg tozşeker

HAZIRLANIŞI
Once unu eleyin. Uzerine yumurtaları kırın ve su ile tuzu da ekleydikten sonra sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Daha sonra uzerine nemli bez orterek 20 dakika bekletin. Hamuru 12 eşit parcaya bolun. Uzerine nişastayı serpin ve hamurları yassı hale getirin. Oklava yardımıyla cok ince acın. Yufkaların oklavaya yapışmasını onlemenin yolu nişasta serpmektir. Tereyağını eritin ve duz bir zeminde acılan yufkaların dordunu aralarına bu yağdan surerek ust uste dizin. kenar uzunlukları 8-9 cm olan kareler kesin. Karelere 1 cay kaşığı dovulmuş antep fıstığı koyun. Sonra kare hamurun dort bir ucunu ust uste birleştirerek sıkıştırın. Geride kalan 8 yufkayı da 4'er tane ile aynı işlemlerden gecirin. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan erimiş tereyağını da tepsiye dokun. Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın. Orta derecede ısıtılmış fırında uzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak su ile şekeri kaynatın, şurup kıvamına gelince fırından cıkan tatlının uzerine sıcakken dokun.

Afiyet Olsun !

__________________