Malzemeler
3 Yufka
1 Cay Bardağı Sut
1 Cay Bardağı Sıvı Yağ
3 Corba Kaşığı Galeta Unu
İC MALZEMESİ:
300 gr.Sosis
2 Domates
2 Yeşil Biber
1 Soğan
2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber , Kekik , Tuz
Yemeğin Yapılışı
Sosisleri ince kıyın.Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın.Biberleri ince kıyın.Tencerede yağı kızdırın.Once soğanları sonra da sosisleri kavurun.Biber ve domatesleri ilave edin.Tuz,karabiber ve kekik serperek ocaktan indirin.
Yufkaları tezgaha serin.Yağ ve sutu cırpın.Yufkaların ustune surun.Her yufkayı 2 ye katlayıp altı eşit parcaya bolun.Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız harctan yayın.Rulo şeklinde sarıp ince uclarını suyla hafifce ıslatarak yapıştırın.
Borekleri galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Keskin bir bıcakla ortalarından uzunlamasına kesin.Artan harcı kesiklere doldurup tepsiyi kızgın fırına verin.Uzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFIYET OLSUN...
__________________