
Malzemeler
koftesi icin;
500 gram kadar kıyma
1 adet kuru soğan
1 avuc maydanoz
1 yumurta
2-3 diş sarımsak
1 kase dolusu bayat ekmek ici
tuz
karabiber
pul biber
puresi icin;
5-6 adet patates
2 su bardağı sut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
sosu icin;
1.5 yemek kaşığı domates salcası
uzerine;
domates
yeşil biber
Hazırlanışı
Oncelikle patatesler haşlanmak uzere ocağa alınır ve koftesi yoğurulur. Bunun icin soğanları dilimleyip yumurta, sarımsak ve maydanozla beraber rondodan gecirin. Geniş bir kapta tum malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin. Daha sonra fırın kabına kofte harcını elinizle yayın. Bir kasede salcayı 2 su bardağı kadar sıcak su ile incelterek kıymanın uzerine gezdirin. Tepsiyi fırına surerek 170 derecede uzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada patates puresinin hazırlanmasına gecebilirsiniz. Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğranır. Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezilir. Bu sırada yavaş yavaş sut de ilave edilir. Ben patatesleri onceden haşladığım icin soğumuştu, bu sebeple bu işlemi tencere ocakta kısık ateşteyken yaptım. Siz patates puresini nasıl biliyorsanız oyle yapabilirsiniz. Daha krema gibi bir pure icin blender kullanabilirsiniz. Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Boylelikle pureniz hazır olacak.
Fırından aldığınız sıcak koftenin uzerine pureyi yayarak uzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile susleyip tekrar fırına surun. Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…






__________________