Naneli ve bulgur paneli kuzu pirzola tarifi icin malzemeler


800 gr kuzu pirzola 2/3 cay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı balsamik sirke 2 diş sarımsak 1 demet nane 2 yumurta 150 gr ince bulgur 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Aycicek yağı

Naneli ve bulgur paneli kuzu pirzola Nasıl Yapılır


Zeytinyağı, balzamik sirke, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiberi bir kapta karıştırın. Pirzolaları ekleyip iyice karıştırın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Bulguru sıcak su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Tuz, karabiber, kıyılmış nane rendelenmiş limon kabuğu, şeker ekleyip harmanlayın. Etleri once cırpılmış yumurtaya, daha sonra bulgur karışımına bulayın. 30 dakika derin dondurucuda bekletip kızgın yağda kızartın ve sıcak servis yapın.




lezzet
__________________